Skip to main content
Til toppen
Velkommen inn til ny nettbutikk!
Opprett en profil Få gode betingelser

Smøremidler for matproduksjon

Hvorfor matindustrien spesielle smøremidler?

Vi tilbyr produsenter av mat, drikkevarer, legemidler og relaterte produkter, en portefølje av "H1" smøremidler for utstyr og steder som kommer i kontakt med næringsmidler.

Våre «food grade» smøremidler ikke bare hjelper produsentene å oppnå HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Point) sikkerhetsmål, men også tilby overlegen beskyttelse mot slitasje, oksidasjon, korrosjon og andre smørerelaterte utfordringer.

Næringsmiddelgodkjente smøremidler

Næringsmiddelgodkjente smøremidler er spesialformulerte smøremidler som er trygge å bruke i næringsmiddelindustrien, hvor det er risiko for utilsiktet kontakt med mat. Disse smøremidlene er essensielle for å sikre både driftseffektivitet og matsikkerhet.

Vår samarbeidspartner Anderol® har siden 1941 vært en globalt ledende innovatør av produkter innen syntetiske smøremiddelløsninger for et bredt spekter av industri- og næringsmiddelapplikasjoner og har etablerte et globalt rykte som produsent av høyytelsessmøremidler innenfor industrimarkedene. Spesielt egnet for total H1 smøring for industrier som betjener mat-, dyrefôr- og farmasøytiske markeder over hele verden. Våre produkter er sertifisert i henhold til ISO 9001:2015 og ISO 21469, og har blitt belønnet med Kosher- og Halal-registreringer for sine produkter

Klassifisering

De vanligste klassifiseringene av næringsmiddelgodkjente smøremidler er definert av NSF International:

NSF H1: For bruk der det er mulighet for utilsiktet kontakt med mat.

NSF H2: For bruk i områder hvor det ikke er mulighet for kontakt med mat.

NSF 3H: For direkte kontakt med mat, ofte brukt som slippmiddel.

Egenskaper

Næringsmiddelgodkjente smøremidler må oppfylle strenge krav:

Toksikologisk sikkerhet: Må ikke inneholde giftige stoffer.

Nøytral lukt og smak: Må ikke påvirke matens smak eller lukt.

Biologisk nedbrytbarhet: Bør være miljøvennlige og lett nedbrytbare.

Korrosjonsbeskyttelse: Må kunne beskytte maskiner og utstyr mot korrosjon.

Vannresistens: Må kunne fungere effektivt i fuktige miljøer.

Vanlige Bruksområder

Smøring av transportbånd: I produksjonslinjer for matvarer.

Kulelager og glidelager: I maskiner brukt til matproduksjon.

Slippmidler: For baking og annen matlaging der direkte kontakt er uunngåelig.

Hydraulikkoljer: I hydrauliske systemer som brukes i matprosesseringsutstyr.

Regulatoriske Krav

I tillegg til NSF, kan næringsmiddelgodkjente smøremidler også være underlagt krav fra:

US Food and Drug Administration (FDA): Spesifikke krav til ingredienser.

European Food Safety Authority (EFSA): Standarder for bruk i EU.

ISO 21469: Internasjonal standard for hygienekrav til smøremidler brukt i matindustrien.

Et bytte til Anderol®-produkter vil kunne redusere vedlikeholdskravene med opptil 50 prosent, forbedre driftseffektiviteten betydelig og forlenge utstyrets levetid. For å optimere ditt smøremiddelvalg til en konkurransedyktig pris, vennligst kontakt oss i dag. Vi diskuterer og gir gjerne råd om ethvert smørespørsmål.

Smøremidler for matproduksjon

Lenker
Min side